Waar te beginnen met FIBARO

De FIBARO PRO producten werken via Z-Wave met de Home Center 3, Home Center 3 Lite of een andere compatibele hub. Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk de tabel voor de belangrijkste verschillen tussen de Home Center 3 en de Home Center 3 Lite. 

Home Center 3 

Home Center 3 Lite 

Toepassing 

Veelzijdige toepassing voor appartement-, huis- en gebouwautomatisering 

Kleinere woningen en appartementen tot 100m2

Aantal Z-Wave apparaten 

Tot 230 apparaten *

Aanbevolen tot en met 40 apparaten**

Aantal Nice apparaten 

Onbeperkt 

Geen 

Communicatie technologie 

Z-Wave, Nice, Elero, IP/Wi-Fi

Z-Wave, IP/Wi-Fi

Communicatie technologieën voor de toekomst

ZigBee, BLE 

Netwerk technologie 

Enthernet, Wi-Fi 2.4GHz/ 5GHz

Wi-Fi 2.4GHz

Processor 

Quad-Core ARM Cortex A53 1,2GHz

Single-Core ARM Cortex A7 900 MHz

RAM 

2 GB 

512 MB 

Flash geheugen 

8 GB eMMC

4 GB eMMC

Automatiseringen

Blok- en LUA scènes, profielen, panelen

Blok- en LUA scènes, profielen, panelen

Aantal scènes 

Onbeperkt

Max. 40 scènes

IP camera ondersteuning 

Onbeperkt 

1 MJPEG IP camera 

Plugins en Quick Apps 

Onbeperkt  

5 plugins, 10 Quick Apps

Migraties 

Ja vanaf HCL & HC2 

Geen

Gateway Connection modi

MASTER en SLAVE modi

SLAVE modi

Spraakbediening 

Ja 

Ja

Bedieing via mobiele app 

Ja

Ja

* 230 Z-Wave apparaten is het technische limiet van een Z-Wave netwerk. Houd rekening dat de volledige configuratie van de Home Center 3 de rekenkracht en snelheid beïnvloed. Bij grote netwerken kan je gebruik maken van Gateway Connection.

** 40 Z-Wave apparaten is een aanbeveling, de Home Center 3 Lite is niet beperkt tot 40. De aanbeveling is op basis van de technische specificaties bepaald.

Aan de slag als smart home installateur met FIBARO PRO
Wil je professioneel aan de slag met een draadloos smart home systeem? Word gecertificeerd FIBARO installateur en help klanten met de oplossingen van FIBARO. Je ontvangt van ons de exclusieve partnercondities, training en premium B2B ondersteuning om te blijven groeien.
Interesse? Profiteer van de vele voordelen en word smart home partner!
Z-Wave technologie en FIBARO PRO Smart Home

Z-Wave staat bekend als de meest professionele draadloze technologie voor elke smart home oplossing. Z-Wave is een draadloos protocol en speciaal ontworpen voor smart home oplossingen. ZWave wordt beheerd door Silicon Labs en de Z-Wave Alliance, samen zorgen zij ervoor dat apparaten compatibel en interoperabel zijn. Kortom, dat apparaten onderling samenwerken. Inmiddels zijn er meer 3.200+ Z-Wave producten van 700+ fabrikanten op de markt gebracht. Z-Wave heeft als smart home standaard een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere draadloze protocollen.

Bereik en stabiliteit

FIBARO PRO Z-Wave apparaten gebruiken bidirectionele communicatie en maken gebruik van een mesh netwerk topologie. Het netwerk kan signalen omleiden als één van de verbindingen in het mesh netwerk niet bereikbaar is. Bovendien werkt elk Z-Wave-apparaat met netvoeding als een repeater. Dit vergroot het bereik en de stabiliteit van elk Z-Wave-netwerk.

Functioneert lokaal

Je hebt een Z-Wave controller (bijvoorbeeld de FIBARO Home Center) nodig om Z-Wave apparaten te automatiseren, te bedienen vanuit een app en/of spraakassistent. Omdat het FIBARO PRO Smart home systeem onafhankelijk van de cloud werkt, blijven automatiseringen altijd actief, zelfs wanneer er geen verbinding is met het internet.

Altijd operationeel & betrouwbaar

Twee unieke functies van Z-Wave zorgen dat apparaten te allen tijde te bedienen zijn. Apparaten zoals schakelaars en dimmers werken altijd zonder een Home Center, zonder intelligente functies. Daarnaast kunnen acties zonder voorwaarden uitgevoerd worden zonder tussenkomst van de Z-Wave controller, bijvoorbeeld het inschakelen van een groep dimmers of het gelijktijdig bedienen van rolluiken. Dit wordt associatie genoemd.

Veilig draadloos netwerk

Communicatie in een Z-Wave netwerk is veilig en versleuteld. Apparaten zoals slimme sloten en rolluiken maken gebruik van een extra beveiligingslaag. Met de FIBARO Home Centers kan je er zeker van zijn dat de toegang en je gegevens veilig bewaard worden en beschermd tegen onbevoegde apparaten en gebruikers.

Laag verbruik en vrij van interferentie

De apparaten gebruiken de 868MHz-band, een frequentie met laag stroomverbruik waardoor het energieverbruik zeer laag is en er geen interferentie is met de 2,4GHz-band, die door de meeste WiFiapparaten wordt gebruikt. Dankzij de intelligente functies kunnen batterijgevoede apparaten tot 2 jaar actief blijven. Apparaten die gevoed worden met stroom verbruiken zeer weinig energie, in de standby modus is het verbruik max. 0.5W.

Interoperabiliteit

Z-Wave is een gestandaardiseerd protocol met een certificeringsproces. Dit betekent dat apparaten ‘dezelfde taal spreken’ en zorgt dat Z-Wave apparaten van andere fabrikanten aan te sluiten zijn op je FIBARO Home Center, of een FIBARO apparaat op een Homey, Homey Bridge, Thinka Z-Wave hub for HomeKit en de SmartThings Hub.

Ontdek de FIBARO PRO producten

FIBARO combineert het beste van twee werelden, de producten zijn te installeren door een gecertificeerde FIBARO installateur of door jou zelf.

Ontdek de FIBARO PRO producten

Bekijk de korte video’s met de praktische informatie over de producten van FIBARO. Ontdek hoe de apparaten werken, welke functies ze hebben en waarom ze zo handig zijn.

FIBARO PRO producten met andere Z-Wave controllers

FIBARO heeft een uitgebreid portfolio aan producten die te gebruiken zijn van kleine appartementen tot grote woningen en kantoorgebouwen. Je kan beginnen met één FIBARO apparaat en stapsgewijs uitbreiden. De FIBARO producten werken goed samen met verschillende Z-Wave controllers. Hierdoor kan je een smart home automatiseren met de voordelen van Homey, SmartThings hub of Thinka in combinatie met de FIBARO PRO producten. Belangrijk om te weten is dat de FIBARO modules stand-alone kunnen functioneren. Dit betekent dat de producten zonder automatisering functioneren als bijv. een ‘domme’ dimmer, schakelaar of rolluikschakelaar. Kortom, je kan geen automatisering of intelligente functies gebruiken.